Kylässä Tiina Ilmavirran luona

Kylässä Tiina Ilmavirran luona

Design Wash -blogi syntyi vuonna 2012. Blogia kirjoittaa graafinen muotoilija Tiina Ilmavirta, joka sisustaa minimalistisen tyylikkäästi ja jonka kiinnostuksen kohteita ovat mm. skandinaavinen muotoilu, sisustus ja arkkitehtuuri. Sisustustyyliään Tiina kuvailee yksinkertaiseksi, ajattomaksi ja toimivaksi. Design Wash -blogissaan hän kirjoittaa kodin sisustamisesta, tuunaamisesta, yrittäjyydestä, perhe-elämästä ja arjen askareista.

KODISTA

Bloggaaja muutti poikiensa kanssa vuonna 2022 valmistuneeseen paritaloon, joka sijaitsee Espoossa. Asunnossa on 63 neliötä ja korkeat huoneet. Tiina pääsi valitsemaan kaikki kodin pintamateriaalit.

Kylässä Tiina Ilmavirran luona

WC

Wc:n kalusteet valittiin yhteistyössä Svedbergsin kanssa. Tiina tiesi alusta asti, minkä tyylisen wc:n hän haluaa, mitä toimintoja hän sinne tarvitsee ja löysi mallistosta miellyttävän kokonaisuuden. ”Vessan koon ei tarvitse olla iso. Kunhan sen koko on riittävä, saa siitä hyvällä suunnittelulla oikein toimivan”, Tiina toteaa. Minimalistisen tyylin ystävälle Svedbergsin valikoimasta oli helppo löytää tuotteet.

Kylässä Tiina Ilmavirran luona
Kylässä Tiina Ilmavirran luona
Kylässä Tiina Ilmavirran luona
Kylässä Tiina Ilmavirran luona
Kylässä Tiina Ilmavirran luona
Kylässä Tiina Ilmavirran luona
Kylässä Tiina Ilmavirran luona
Kylässä Tiina Ilmavirran luona

WC:N VALINNAT

Allaskaappi

Tiina halusi vessaan vetimettömän laatikoston, mieluiten mustaksi petsattua tammea. Pesualtaaksi hän toivoi yksinkertaista ja eleetöntä - sellaista, joka olisi samaa materiaalia kuin tasokin, allas vasemmalla ja taso oikealla. Kalusteeksi hän valitsi lopulta mustaksi petsatun tammiviiluisen Epos-allaskaapin, jossa laatikot push open -toiminnolla. ”Laatikon avaamiseen riittää vain kevyt painallus ja laatikoston viimeistelty pinta tuntuu aivan ihanalle, todella sileälle”, Tiina toteaa.

Kylässä Tiina Ilmavirran luona
Kylässä Tiina Ilmavirran luona

Pesualtaat

Pesualtaaksi Tiina valitsi mineraalikomposiitista valmistetun Isen, joka toimii samalla myös tasona. Tyylikkään yksinkertainen mattavalkoinen allas istuu saumattoman sulavasti allaskaapin kanssa yksiin. Itse asiassa tämä allas oli ratkaisevana tekijänä koko kombinaatiossa, vastaavanlaista kokonaisuutta ei muilta brändeiltä löytynyt. Alkujaan hän epäröi, mahtaako noin pienellä altaan kaadolla vesi ohjautua pois, vai jääkö se lillumaan ikävästi altaaseen. Kaato on niin hienosti suunniteltu ja tehty, että likavesi ohjautuu oikein nätisti viemäriin.

Peili

Pyöreässä Valje-peilissä on tunnelmallinen, epäsuora valo. Se keventää yleiskuvaa muuten suorakulmaisten muotojen keskellä. ”Peilin valo luo ihanan pehmeän, sellaisen hotellimaisen tunnelman, etten ole peilin asennuksen jälkeen käyttänyt enää ollenkaan spottivaloja. Olen kyllä erittäin tyytyväinen valintaani!”

Kylässä Tiina Ilmavirran luona

TOIMINTOJA

Kylässä Tiina Ilmavirran luona

Vesilukko EasyClean

”Siisteyttä (ja tukoksia) helpottavana tekijänä Svedbergsin altaissa on EasyClean -vesilukko. Nopeasti tuonne kertyy kaikenlaista moskaa, mutta nimensä mukaisesti EasyClean -vesilukko on helposti puhdistettavissa – ja senpä vuoksi sitä tulee myös puhdistettua usein. Ihailen tällaisia pidemmälle mietittyjä juttuja, jotka oikeasti helpottavat arjen toimintoja. Hyvän muotoilun tarkoituksenahan on auttaa ihmisiä.”

Kylässä Tiina Ilmavirran luona
Kylässä Tiina Ilmavirran luona
Kylässä Tiina Ilmavirran luona
Kylässä Tiina Ilmavirran luona

Laatikoiden sisustukset

Säilytystila luo edellytykset siistille kylpyhuoneelle. Tiina toteaakin: ”Kaapin sisällä on tuplapistorasia, eli paikat sähköhammasharjoille ja hiustenkuivaajalle! Kylläpäs kävi esteetikolle tuuri, kun ei tarvitse enää pitää Spiderman-hammasharjoja pitkin tasoja, vaan ne saa laatikon uumeniin piiloon latautumaan. Hiustenkuivaajakin on nykyään aina käyttövalmiina. Aiemmin se on ollut laatikon perukoilla johtoon tiukasti kiedottuna tai lattialla lojumassa epäsiististi. Voi Epos mikä pelastus oletkaan!”

Suunnitteluohjelma

Wc:n suunnittelu oli helppoa. ”Rakensin Svedbergsin sivujen räätälöintityökalulla tilaan sopivan kalustekokonaisuuden, josta ohjelma laski valmiiksi kokonaishinnan. Kävin varmuuden vuoksi vielä Svedbergsin showroomilla tutustumassa tuotteisiin varmistuakseni valinnoista ennen tilaamista.”

Kylässä Tiina Ilmavirran luona

3 vinkkiä Tiinalta sinulle kylpyhuoneen remontointiin

- Mitä mielestäsi wc:n suunnitteluvaiheessa täytyy ottaa huomioon? Kerro vinkkisi uutta rakentavalle/remonttia suunnittelevalle.

- WC:tä suunniteltaessa täytyy ottaa yllättävän monta asiaa huomioon. Mitkä ovat lattia- ja seinämateriaalit, millaisen valaistuksen haluaa, onko tarvetta säilytystilalle tai tasolle, mikä on altaan tai allastason materiaali ja koko, millaisen hanan tai peilin haluaa, kuinka monta pistorasia haluaa jne. Kun on hyvissä ajoin selvillä minkälaista lopputulosta tavoittelee, kerkeää ottamaan huomioon monta asiaa, joita on jälkikäteen vaikea enää tehdä, kuten vaihtaa pistorasioiden paikkaa. Kannattaa käydä läpi ennen projektin alkamista omaa budjettia ja tehdä tarkka kustannusarvio kalusteista, materiaaleista sekä työstä.

- Mistä aloitit oman wc:n suunnittelun?

- Suunnittelu kannattaa aloittaa kartoittamalla ensin oma tyyli, eli minkälaista fiilistä tavoittelee. Pinterest ja Instagram on tällaiseen hyvä apu, kun voi keräillä inspiroivia ideoita helposti talteen. WC pitää sisällään käytännössä aina tietyt perusasiat: allaskaapin, pesualtaan, allastason, hanan, peilin, WC-istuimen, bideen ja valaistuksen. Vaikka olisi lukuisia vaihtoehtoja minkälaisen kokonaisuuden haluaa toteuttaa, mahdollisuuksia ei välttämättä ole aina yhtä paljon, jos vaikkapa tila tai budjetti on rajallinen. Laadukkaat materiaalit kestävät käyttöä ja suosittelenkin panostamaan niihin, jos ei ole ajatuksena tehdä muutaman vuoden sisään remonttia. Itselleni tärkeintä on toimivuus. WC:n pitää yksinkertaisesti toimia hyvin. Ei riitä, että on kaunis, vaan sen pitää myös palvella ja helpottaa arjessa. Minulla on kaksi pientä poikaa ja aamu- sekä ilta-askareet suoritetaan yleensä yhdessä. Tämä määritteli pitkälti sen, mihin vaikkapa pesuallas sijoittuu. Tiesin heti minkä tyylisen WC:n haluan, koska tietyt materiaalit ja kalusteet olivat olleet mielessäni jo edellisen kodin aikoihin, jonne suunnittelin remonttia. Nyt minulla oli mahdollisuus toteuttaa nuo visiot uuteen kotiini. Ratkaistavaksi enää jäi, millä tavoin se toteutetaan. Oli valittava kalusteet ja selvitettävä tarkat toiminnot ja mitat, jotta mm. sähkövedot saadaan tehtyä heti oikein.

- Tiinan vinkit wc:n minimalistiseen sisustamiseen.

- Minimalistinen tyyli lähtee kaiken yksinkertaistamisesta. Hillitty materiaali- ja väripaletti, selkeät linjat, vähemmän elementtejä, piilotettuja toimintoja. Esimerkiksi vetimetön allaskaappi, integroitu allas ja yksi laattamateriaali. Karsitaan kaikki turha ja ylimääräinen, ei koiteta saada kaikkea kivaa yhteen tilaan, vaan pyritään selkeyteen. Vähempi riittää. Vaikka karsii, niin tila kannattaa kuitenkin hyödyntää. Ei kannata esimerkiksi valita liian pientä pesuallasta, jos altaalle on riittävästi tilaa. Toimivuus on avainsana.

Tutustu tuotteisiin

Epos -allaskaappi 120x45

Graafinen muotoilu elegantilla kehyksellä. Saatavilla avosäilytyksellä tai ilman, mineraalikomposiittipesualtaalla.

2 801 €

Valje -peili pyöreä

Minimalistinen peili tunnelmallisella takavalolla.

571 €

Vesilukko EasyClean

Vesilukko, sis. taipuisan putken ja pohjaventtiilin kahdessa värissä.

97 €

Ise

Sopii kalustesarjoihin Epos. L: 60-160 cm. S: 45.

1 028 €

Svedbergs -kylpyhuone

Valitettavasti Internet Explorer ei ole tuettu verkkoselain. Kokeilethan sivustoamme uudemman kerran jonkin toisen internetselaimen kautta.