Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet tähän kattauksen useimmin kysyttyjä kysymyksiä, joita asiakaspalvelumme saa. Toivottavasti nämä ovat hyödyllisä myös sinulle!

Yleiset

  • Kun haluat tehdä reklamaation, ota yhteyttä siihen jälleenmyyjään, jolta ostit tuotteen. Ota mukaan kuvia ja mahdollinen ostokuitti tehdäksesi reklamaation jälleenmyyjälle.

   Etsi jälleenmyyjä
  • Löydät niitä etsimällä tuotteen Etsi-ruudussa joko antamalla sen nimen tai tuotenumeron. Jos et tiedä nimeä tai tuotenumeroa, voit edetä valikon kautta. Tuotesivun alareunassa on Dokumentit -välilehti, josta löydät kaikki tiedot asennuksesta, kiinnityskohtien mitat, suorituskykytiedot jne.

Kalusteet

  • Avaa laatikko. Paina laatikon keskustaa kohti kahta harmaata klipsiä, jotka ovat laatikon alapinnassa, lähellä liukukiskoja, yksi kummallakin puolella ja nosta samalla laatikko kiskoilta. Laittaaksesi laatikon takaisin paikoilleen, vedä liukukiskot kokonaan ulos, aseta laatikko kiskojen päälle ja sulje laatikko varmistaaksesi, että laatikko lukittuu paikoilleen.

  • Reikiä ei ole porattu valmiiksi muille kuin vetimille nro 6 ja nro 7, jotka ovat integroituja vetimiä. Voit siis valita minkä tahansa vetimistämme kalustesarjasta riippumatta.

   Nej det är inte borrat i fronterna med undantag för handtag 6 och handtag 7 som är integrerade handtag. Man kan alltså välja vilket av våra handtag man önskar oavsett serie.

  • Vedä laatikko ulos. Avaa laatikon kummallakin puolella olevia peitekansia niin, että saat esiin painikkeet, joilla etulevy on kiinni laatikon rungossa. Paina kummallakin puolella olevaa isoa, sinistä painiketta irrottaaksesi etulevyn. Etulevyä on ehkä vedettävä vähän ylöspäin, jotta se irtoaisi.

   Kiinnitä etulevy ohjaamalla se paikalleen ylhäältäpäin.

  • Löydät ne kotisivultamme. Etsi kaluste, jonka mitat haluat. Voit myös etsiä tuotenumerolla. Tuotesivun löydettyäsi, sivun alalaidasta löydät "Tiedostot ja dokumentit", josta löydät tarvitsemasi dokumentaation.

   Voit etsiä asennusohjeita myös mediapankistamme.

   Mediapankki

Peilikaapit

  • Kaikki peilikaapissa olevat sähkökomponentit on rakennettu kaapin tämänhetkistä valaistusta varten. Näin ollen valaistusta ei voi vaihtaa toiseen. Jos tällaisen muutoksen kaappiin tekee, kaikki takuut ja tyyppihyväksynnät raukeavat.

  • Ota kuva saranoista ja kaapista, kerro, minä vuonna suurin piirtein kaappi on hankittu, ja lähetä meille viesti osoitteeseen info@svedbergs.fi, niin selvitämme sinulle tuotenumeron.

   Kontakta oss
  • Ota kuva kaapista, kerro kaapin ja peilin mitat sekä minä vuonna suurin piirtein kaappi on hankittu, ja lähetä meille viesti osoitteeseen info@svedbergs.fi, niin selvitämme sinulle tuotenumerot.

Suihkutilakalusteet

  • Eri suihkukulmamalleissa on ollut vähän erilaisia listoja.

   Entré-suihkukulma ennen vuotta 2007, nuppivedin, 195 cm korkea.

   • Jos suihkukulma on harmaa ja puolipyöreä, valitettavasti tähän malliin ei ole enää saatavilla magneettilistoja, mutta pääset tutustumaan tämän päivän suihkutilakalustevalikoimaamme kotisivuillamme.
   • Jos suihkukulma on valkoinen ja puolipyöreä, tuotenumero on 99690.
   • os suihkukulma on harmaa ja siinä on suorat seinät, valitettavasti tähän malliin ei ole enää saatavilla magneettilistoja, mutta pääset tutustumaan tämän päivän suihkutilakalustevalikoimaamme kotisivuillamme.
   • Jos suihkukulma on valkoinen ja siinä on suorat seinät, tuotenumero on 99693.

   Entré-suihkukulma vuosilta 2007-2014, pitkä vedin, 195 cm korkea.

   • Jos suihkukulmassa on suorat seinät, tuotenumero on 98065.
   • Jos suihkukulma on puolipyöreä, tuotenumero on 98064.

   Forsa-suihkukulma vuoden 2014 jälkeen, 198 cm korkea.

   • Jos kyseessä on kirkas lasi, tuotenumero on 98203.
   • Jos kyseessä on suihkukulma tai kaksiovinen suihku, musta, tuotenumero on 98207.
   • Jos kyseessä on yksiovinen suihku, tuotenumero on 98063.
   • Jos kyseessä on U-suihku, tuotenumero on 98201.
   • Jos kyseessä on puolipyöreä + suora suihku, tuotenumero on 98203.

   Kaikki magneettilistat myydään pareittain.

   Jos olet epävarma mikä suihkutilakaluste sinulla on, voit lähettää sähköpostilla kuvan, jossa suihutilakaluste näkyy kokonaan osoitteeseen info@svedbergs.fi, niin autamme oikean mallin löytämisessä.

  • Skoga

   Kaikki mallit 30 mm

   Levennysprofiili hankittavissa lisätarvikkeena 30 mm tai 50 mm

   Ritual 

   Suihkukulma -  25 mm
   Suihkuseinä - 25-35 mm
   Levennysprofiili hankittavissa lisätarvikkeena 30, 40 tai 50 mm

   180°

   Vakiomallissa ei ole mahdollista tehdä putken läpivientiä.

   Erikoistilauksesta saatavissa kiinteisiin osiin reikä putkiläpivientiä varten. Lisätietoa erikoistilauksista saat info@svdbergs.fi

  • Vedin on aina samanvärinen kuin profiilit, joten esim. kiiltävän alumiiniprofiilin kanssa toimitetaan kiiltävä alumiinivedin.

  • Ne lasketaan sisäkulmasta profiilin/saranoiden ulkosivuun riippuen siitä, onko kyseessä Skoga vai 180°.

  • Eri suihkumalleissa on ollut hiukan erilaisia laahustiivistemalleja.

   Entré-suihkutilakaluste ennen vuotta 2007, nuppivedin, 195 cm korkea.

   Tähän ei ole valitettavasti enää saatavissa alkuperäisiä laahustiivisteitä, mutta niiden tilalla voi käyttää tämänhetkisiä tiivisteitä, joiden tuotenumero on 98202.

   Entré-suihkutilakaluste vuosilta 2007-2014, pitkä vedin, 195 cm korkea

   Tällaiseen sopii laahustiiviste, jonka tuotenumero on 98124.

   Forsa-suihkutilakaluste vuoden 2014 jälkeen, 198 cm korkea

   Tällöin laahustiivisteen tuotenumero on 98202.

   Jos halutaan erikoiskorkea laahustiiviste, kaikkiin aikaisempiin suihkumalleihimme sopii laahustiiviste, jonka tuotenumero on 65986.

   Kaikkia laahustiivisteitä myydään kappaleittain.

   Jos olet epävarma, mikä suihkukaluste sinulla on, voit lähettää kuvan suihkutilakalusteestasi kokonaisuudessaan osoitteeseen info@svedbergs.fi, niin autamme oikean mallin löytämisessä.

  • Löydät ne kotisivultamme valitsemalla kalusteen, jonka mitat haluat. Voit myös etsiä tuotteita tuotenumerolla. Tuotesivulla löydät sivun alalaidasta "tiedostot ja dokumentit", josta löydät tarvitsemasi dokumentaation.

Pyyhekuivaimet

  • Löydät ne etsimällä pyyhekuivaimen Etsi-toiminnolla kirjoittamalla joko tuotteen nimen tai tuotenumeron. Jos et tiedä nimeä tai tuotenumeroa, voit edetä valikon kautta ja valita sieltä pyyhekuivaimet. Tuotesivun alareunassa on Dokumentit -välilehti, josta löydät kaikki tiedot asennuksesta, kiinnityskohtien mitat, hoito-ohjeet jne.

  • Jos pyyhekuivaimessa ei ole lämpövastuksia, se täytetään vedellä. Jos on jäätymisen vaara, veteen voi lisätä 5 % glykolia. Pyyhekuivain täytetään niin, että sen yläosaan jää noin 2 cm tyhjää.

  • Pyyhekuivaimessa voi olla vain toinen näistä lämmitysvaihtoehdoista päällä kerrallaan, joten sulje vesi venttiilistä, jos haluat käyttää sähkövastusta ja taas päin vastoin, jos haluat lämmittää pyyhekuivaimen suljetun vesikierron avulla.

  • Jos pyyhekuivain ei lämpene tasaisesti, syynä voi olla pyyhekuivaimeen tullut ilmakupla, jolloin lämpö ei pääse siirtymään ja lämmittämään vettä koko pyyhekuivaimessa. Pyyhekuivain on tyhjennettävä ja täytettävä sitten hyvin hitaasti heilutellen kuivainta täyttämisen aikana niin, ettei ongelmaa pääse syntymään uudestaan. Jos pyyhekuivain on kytketty vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään, pyyhekuivain ilmataan niin, että ilmakuplat saadaan pois.

  • Sähkövastuksen elementti sijaitsee pyyhekuivaimessa hiukan ylempänä, ja kun lämpö nousee ylöspäin, lämpö siirtyy vain veteen, joka lämmittää pyyhekuivaimen alaosaa. Siitä syystä alemmat putket eivät lämpene yhtä paljon kuin ylemmät

  • Voit hankkia haluamasi sähkövastuksen tämänhetkisestä valikoimastamme riippumatta siitä, onko sinulla jokin uudempi vai vanhempi pyyhekuivainmallimme.

   Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan meidän sähkövastusvalikoimaamme.

   Sähkövastukset pyyhekuivaimiin

Hanat

  • Tarkista ensin, että hanan takaosassa olevat sihdit ovat puhtaat ja ettei niihin ole tullut likaa asennuksen aikana. Jos ne ovat likaiset, ensin kannattaa puhdistaa sihdit ja tarkistaa, ettei lika ole päässyt termostaattiin/tiivisteeseen, ja jos näin on päässyt käymään, niin ne voi yrittää puhdistaa. Jos se ei auta, termostaatti on ehkä vaihdettava, joten putket kannattaa huuhdella huolellisesti asennuksen yhteydessä.

   Oikean tiivisteen/termostaatin löytämiseksi voit verrata hanaa hanojen varaosien tuotesivulta löytyviin kuviin tai lähettää kuvan sekä tiedot hankintavuodesta osoitteeseen info@svedbergs.fi , niin yritämme tunnistaa hanan.

  • Vuotaminen voi johtua joko vaihtimesta tai tiivisteestä/termostaatista. Jos hana vuotaa, kun se on suljettuna, tiivistesarja/termostaatti on todennäköisesti mennyt rikki. Jos vesihana on auki ja esim. ylempänä oleva suihku vuotaa, kun olet valinnut käsisuihkun tai päinvastoin, vaihdin on vaihdettava.

   Oikean tiivisteen löytämiseksi voit verrata hanaasi hanojen varaosien tuotesivulta löytyviin kuviin tai lähettää kuvan sekä tiedot hankintavuodesta osoitteeseen info@svedbergs.fi , niin yritämme tunnistaa hanan.

  • Useimmissa tapauksissa syynä on hanan pesän tiivisteeseen kertynyt lika tai kalkkisaostumat. Jos hana ei ole täysin tukossa, apua voi saada siitä, että laittaa tiivisteen kalkkia poistavaan liuokseen noin tunniksi. Se on myös hyvä tapa puhdistaa tiiviste säännöllisin väliajoin tukkeutumien välttämiseksi. Katso myös, että hanan pesä on puhdas.

   Jos tästä ei ole apua, tiiviste on ehkä vaihdettava. Oikean tiivisteen löytämiseksi voit verrata hanaasi kuviin hanojen varaosien tuotesivulla tai lähettää hanasta kuvan sekä tiedot hankintavuodesta osoitteeseen info@svedbergs.fi , niin yritämme tunnistaa hanan.

WC-istuimet

  • Vertaa huuhtelupainiketta/huuhtelujärjestelmää kuviin, jotka löytyvät wc -varaosien tuotesivulta.

   Jos tuntuu vaikealta löytää juuri oma wc-istuinmallisi, voit ottaa kuvan huuhtelujärjestelmästä ja huuhtelupainikkeesta ja lähettää sen osoitteeseen info@svedbergs.fi.

  • Vertaa wc-istuintasi kuviin, jotka löytyvät wc -varaosien tuotesivulta.

   Jos tuntuu vaikealta löytää juuri oma wc-istuinmallisi, voit ottaa kuvan wc-istuimestasi niin, että myös huuhtelunuppi näkyy ja lähettää sen osoitteeseen info@svedbergs.fi.

Svedbergs -kylpyhuone

Valitettavasti Internet Explorer ei ole tuettu verkkoselain. Kokeilethan sivustoamme uudemman kerran jonkin toisen internetselaimen kautta.