Energian- ja vedenkulutus

Energian- ja vedenkulutus

Kaikki Svedbergsin ostama sähkö on vuodesta 2019 lähtien saatu uusiutuvista energianlähteistä. Dalstorpin tehtaamme lämmitykseen käytetään kaukolämpöä, jota tuotetaan paikallisen sahan sivutuotteista, kuten kuoresta ja hakkeesta. 

Jätteenkäsittely ja hävikki

Jätteenkäsittely ja hävikki

Eniten jätettä syntyy oman tuotantomme puutähteistä. Siksi pyrimme jatkuvasti vähentämään jätteiden määrää ennaltaehkäisevästi, minkä lisäksi kierrätämme jätteitä ja käytämme niitä uudelleen. Tässä auttavat tehtaallemme hankitut jätesäiliöt ja kierrätysastiat.

Materiaalit ja kemikaalit

Materiaalit ja kemikaalit

Koska valmistamme tuotteemme itse, meillä on korkeat vaatimukset tuotteissa käytettävien materiaalien ja kemikaalien suhteen. Ne vaikuttavat keskeisesti tuotteiden laatuun, turvallisuuteen ja kestävyyteen. Tuotannossa käytettävien vaarallisten aineiden ja kemikaalien käsittelyä koskevat säännökset on eritelty Svedbergsin työympäristökäytännössä. Korkean laadun varmistamiseksi on myös tärkeää, että uudet kemikaalit tarkastetaan ennen käyttöä ja myös säännöllisesti käyttöönoton jälkeen.

"Me Svedbergsillä pyrimme kehittämään jatkuvasti toimintaamme pienentääksemme ympäristön kuormitusta. Henkilökuntaamme on koulutettu ympäristöasioihin liittyen, ja jokaisella tuotanto-osastolla on oma ympäristövastaansa. Viime vuosina olemme vetäneet menestyksekkäästi läpi useita eri projekteja, joiden ansiosta olemme pienentäneet ympäristön kuormitustamme."

Panostamme kestävyyteen niin nyt kuin jatkossakin

Olisi helppoa pitää tästä meteliä ja kehuskella, että olemme päässeet pitkälle kestävän kehityksen työssämme. Tosiasiassa olemme vasta päässeet alkuun, vaikka työtä on tehty jo noin sata vuotta. Työmme tulee tuskin koskaan valmiiksi, sillä uusia haasteita ja parannuskohteita ilmenee jatkuvasti.

 

GTIN

Global Trade Item Number on tuotenumero, joka toimii tuotteiden ja pakkausten maailmanlaajuisena yksilöllisenä tunnisteena. Tarkoitus on parantaa tuotteiden jäljitettävyyttä rakennusteollisuudessa. GTIN-tunnukset ovat tärkeä osa Svedbergsin työtä, sillä ne parantavat toimitusketjun jäljitettävyyttä, turvallisuutta ja läpinäkyvyyttä. Pyrimme kehityksen kärkeen tässäkin asiassa.

GHG-protokolla

Kasvihuonekaasupäästöt aiheuttavat muun muassa
ilmastonmuutosta, lämpenemistä ja äärimmäisiä sääilmiöitä. Yksi tavoitteistamme on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 50 % vuoteen 2030 mennessä. Olemme määrittäneet kaikki päästömme ja laatineet suunnitelmia niiden pienentämiseksi. Noudatamme kasvihuonekaasupäästöjen raportoinnissa maailmanlaajuisesti käytössä olevaa GHG-standardiprotokollaa.

ISO-Certifierat 

Dalstorpin tehdas on saanut
ISO 9001 ‑laatusertifikaatin ja ISO 14001 ‑ympäristösertifikaatin. Pyrimme tekemään parannuksia jatkuvasti ja varmistamaan, että tuotanto on mahdollisimman resurssitehokasta ja ympäristöllisesti ja ilmastollisesti kestävää.

Panostamme kestävyyteen niin nyt kuin jatkossakin

Svedbergsin painopisteet

Svedbergs noudattaa kestävää kehitystä edistävässä työssään Agenda 2023 ‑ohjelmaa. Toiminnallamme on viisi painopistettä: tuotteiden ympäristövaikutusten vähentäminen, kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen, resurssitehokkuus, puunhankinta kestävästi ja ympäristöystävällisesti toimivilta metsätalousyhtiöiltä sekä vastuullinen yhteisö.

Svedbergs -kylpyhuone

Valitettavasti Internet Explorer ei ole tuettu verkkoselain. Kokeilethan sivustoamme uudemman kerran jonkin toisen internetselaimen kautta.