Fotograf: Robin de Blanche

Kotini: Mohammed & Alexandra

Kotini: Mohammed & Alexandra

Mohammed Salih, talousasiantuntija, vaikuttaja, podcastaaja ja kirjailija, ja Alexandra Högsander, korvauskäsittelijä, asuvat yhdessä kolmen lapsensa kanssa uudessa talossaan Aspanissa Ronnebyn lähistöllä. He rakensivat unelmien kotinsa pohjoismaisen ja eteläeurooppalaisen modernin arkkitehtuurin tyyliin, kestävyyteen ja energiatehokkuuteen panostaen. Svedbergsin kalusteilla varustetusta kylpyhuoneesta tuli heidän oma pieni kylpylänsä.

Kotini: Mohammed & Alexandra

Instagram: @mohammedsvagtillmiljonen ja kodin oma tili: @sidusvillan.

Perhe: Mohammed Salih, 30. Alexandra Högsander, 29. Lapset: Sibel, 3, ja 29. toukokuuta 2023 syntyneet kaksoset Benjamin ja Adam.

Koti: Uusi talo Aspanissa Ronnebyn lähistöllä.

Ammatit: Mohammed on talousasiantuntija, vaikuttaja, podcastaaja ja kirjailija. Alexandra työskentelee korvauskäsittelijänä – kun ei ole vanhempainvapaalla.

Viimeisin projekti: Altaanin rakentaminen, nurmikon asennus ja tontin maisemointi.

Perhe

Hei Mohammed ja Alexandra! Kertokaa hieman itsestänne ja perheestänne.
- Olemme tätä nykyä aika iso perhe, kun saimme kaksospojat Adamin ja Benjaminin. Meillä on myös kolmivuotias tytär. Olemme aktiivisia ja tykkäämme liikkua luonnossa. Aika on mielestämme ehdottomasti kaikkein arvokkainta valuuttaa. Meistä on tärkeää myös viettää aikaa sukulaistemme kanssa. Olemme juuri nyt hauskassa, joskin intensiivisessä elämänvaiheessa, jossa tapahtuu paljon kaikenlaista. Meillä on talo ja koti, joista pitää huolehtia, ja minun täytyy matkustaa työni vuoksi joka viikko Tukholmaan.


Miten tapasitte?
- Tinderin kautta! Kävimme ensimmäisillä treffeillä Tukholman Kungsgatanin Starbucksissa.


13-vuotiaana pakenit perheesi kanssa Irakista Ruotsiin. Olet sen jälkeen asunut Malmössä, Kallingessa, Karlskronassa ja Tukholmassa. Miksi halusit muuttaa takaisin Blekingeen? Ja miten onnistuit suostuttelemaan Alexandran mukaan?

- Harkitsimme paluuta Blekingeen tarkkaan yhdessä Alexandran kanssa. Olen asunut eri puolilla Ruotsia, kuten Malmössä, Kallingessa, Karlskronassa ja Tukholmassa, mutta suhteeni Blekingeen on säilynyt erityisenä. Minulla on vahva yhteys alueeseen, tunnen oloni aina kotoisaksi siellä.

Alexandran vakuuttamiseen tarvittiin avointa keskustelua ja sitä, että hänkin hahmotti Blekingeen muuttamisen hyvät puolet. Keskustelimme tavoitteistamme ja unelmistamme perheenä ja siitä, miten muutto Blekingeen voisi auttaa meitä saavuttamaan ne. Painotin myös sitä, miten olisimme lähempänä sukulaisiani, mikä auttaisi arjessa.

Analysoimme edut ja haitat perusteellisesti, huomioiden työmahdollisuudet, koulut ja elämänlaadun, ja tulimme siihen tulokseen, että muutos olisi positiivinen. Päätös ei ollut helppo mutta olimme yhtä mieltä siitä, että haluamme muuttaa takaisin Blekingeen ja rakentaa elämämme tänne. Matka on ollut mahtava. Olemme kiitollisia tekemästämme päätöksestä joka päivä.

Kotini: Mohammed & Alexandra

Talohaaveet

 

Oletteko aina halunneet asua omakotitalossa?
- Omassa talossa asuminen on ollut aina haaveemme, jonka emme kuitenkaan uskoneet toteutuvan. Tulemme molemmat aika vaatimattomista lähtökohdista, ja talon omistaminen tuntui nuorempana etäiseltä ja epärealistiselta. Puhumattakaan aivan uudesta talosta.

Miksi rakensitte uuden talon vanhan ostamisen sijaan?
- Eräs merkittävimmistä syistä oli se, että halusimme asunnon, joka on räätälöity täysin perheemme tarpeisiin. Lapsiperheelle on tärkeää ajatella lasten tarpeita ja kehitystä. Itse rakentamalla saatoimme varmistaa, että talo on oikean kokoinen ja että sen pohja ja toiminnallisuudet sopivat meille.

Meille oli myös tärkeää valita taloon ympäristöystävälliset ja energiatehokkaat materiaalit ja teknologiat. Uutta rakentamalla pystyimme tekemään tällaisia valintoja ja saatoimme tehdä kodistamme kestävän.

Toiveidemme ja elämäntilanteemme mukaisesti suunniteltu asunto on ylpeydenaihe, joka tuo mielihyvää. Se on todella unelmakotimme, ja olemme kiitollisia siitä, että olemme voineet luoda sen alusta asti itse.

Miten valitsitte tontin?
- Etsimme paikan, jolle voisimme rakentaa unelmakotimme ja joka myös sopisi toiveisiimme ja elämäntyyliimme.

Merinäköala ja meren läheisyys olivat ratkaisevassa osassa. Haaveilimme niistä ja halusimme ne osaksi arkeamme. Luonto ja ympäröivä metsä olivat myös erittäin tärkeitä tekijöitä. Halusimme paikan, jossa voimme viettää aikaa luonnossa patikoiden, tutkien ja rentoutuen.

Kotini: Mohammed & Alexandra

Talo

Kerro uudesta talostanne. Miten unelmienne talon suunnittelu eteni – tuliko yllättäviä mutkia matkaan?
- Otimme vaikutteita niin pohjoismaisesta kuin eteläeurooppalaisestakin modernista huvila-arkkitehtuurista ja minimalistisesta, linjakkaasta muotokielestä korkeine kattoineen, mistä molemmat pidämme suuresti. Halusimme myös isot ikkunat, joista valoa tulvisi mahdollisimman paljon sisään ja jotka toisivat luonnon osaksi jokaista huonetta.

Näiden unelmien toteuttaminen ei ollut kuitenkaan ihan helppoa. Kohtasimme haasteita, jotka saivat pohtimaan, selviämmekö koko urakasta. Rakennusprosessi oli vaativa, ja hetkittäin epäilimme, saisimmeko vietyä projektin kunnialla maaliin asti. Mutta emme antaneet epävarmuudelle sijaa. Kun uskoo itseensä ja tekee kovasti töitä, voi saavuttaa kunnianhimoisimmatkin tavoitteet.

 

Mihin olette erityisen tyytyväisiä ja mitä tekisitte toisin nyt?
- Olemme erityisen tyytyväisiä siihen, että talostamme tuli juuri sellainen kuin haaveilimmekin. Koti tuntuu avaralta, ilmavalta ja helppohoitoiselta, mikä sopii elämäntyyliimme ja tarpeisiimme täydellisesti.

Olemme todella tyytyväisiä yläkerran isoon kylpyhuoneeseen. Se on ylellinen ja tuo kotiin spa-tunnelmaa. Kylpyhuone parantaa asumismukavuutta huomattavasti, ja on vaikea kuvitella kotiamme ilman sitä.

Jos voisimme tehdä nyt jotain toisin, panostaisimme todennäköisesti vieläkin enemmän kestävyyteen ja energiatehokkuuteen. Ne ovat meille päivä päivältä tärkeämpiä asioita, ja omien ympäristövaikutusten lieventäminen on meille ensisijaisen tärkeää.

Kotini: Mohammed & Alexandra

"Halusimme, että kylpyhuone tuntuu oman kodin ylelliseltä spa-tilalta."

Kotini: Mohammed & Alexandra

Kylpyhuone

Mitä yleisesti tavoittelitte ja odotitte suuren kylpyhuoneen suhteen?
- Halusimme, että kylpyhuone tuntuu oman kodin ylelliseltä spa-tilalta. Meillä oli muutamia selkeitä tavoitteita mielessä. Halusimme avaran ja ilmavan kylpyhuoneen, jossa on paljon tilaa liikkua. Muotoilussa tavoittelimme eleganttia ja modernia ilmettä, linjakkuutta tyylikkäillä materiaaleilla. Halusimme, että kylpyhuone puhuttelee visuaalisesti ja istuu talon minimalistiseen tyyliin. Toiminnallinen pohja oli myös tärkeä, sillä halusimme, että kylpyhuone on käytännöllinen ja kätevä arjessa.

 

Mikä ratkaisi valinnan Svedbergsin kylpyhuonekalusteiden eduksi?
- Päätös valita Svedbergsin kylpyhuonekalusteet oli monen tekijän summa. Svedbergs tunnetaan huippulaadukkaista tuotteistaan, jotka ovat luotettavia ja pitkäikäisiä. Meistä oli tärkeää panostaa kylpyhuonekalusteisiin, jotka kestävät pitkään ja ovat laadukkaita. Laaja valikoima tyylikkäitä ja elegantteja kylpyhuonetuotteita tarjosi täydelliset vaihtoehdot kylpyhuoneemme minimalistiseen ja moderniin designiin. Etsimme tuotteita, jotka eivät olisi pelkästään kauniita vaan myös toiminnallisia ja käytännöllisiä arjessa. Svedbergsin tuotteet ovat fiksuja ja käteviä, mitä arvostamme suuresti. Tiedämme hyvin, miten tärkeitä kestävyys- ja ympäristöasiat ovat. Svedbergs tunnetaan ympäristöystävällisten tuotteiden valmistajana, ja yrityksen valmistusprosessitkin ovat ympäristöystävällisiä – mikä vastaa arvojamme hienosti.

Tuoteluettelo

Epos -allaskaappi 160x45

Graafinen muotoilu elegantilla kehyksellä. Saatavilla avosäilytyksellä tai ilman, pöytätasolla ja malja-altaalla.

4 379 €

Halde Korkearunkoiset Pesuallashana

Minimalistinen ja tasapainoinen ulkomuoto yhdistettynä fiksuihin toiminnallisuuksiin

379 €

Fross suorakaide

Suorakaiteen muotoinen tason päälle asennettava pesuallas Solide Surface -materiaalista.

704 €

Valje Leikattu ympyrä 120

Minimalistinen peili tunnelmallisella takavalolla.

887 €

Riippuvalaisin Cylinder

Sisustuksen katseenvangitsija, joka tuo samalla lisävaloa kylpyhuoneeseen. Sylinterin muotoinen.

126 €

Kattokiinnike 3 valaisimelle

Riippuvalaisimen ripustus

126 €

Spika ammesuihkukokonaisuus

Ammesuihkukokonaisuus sisältäen käsisuihkun ja termostaattihanan juoksuputkella. 150cc/160cc.

538 €

Paperipidike A03

Kiinnitys akksipuoleisella 3M -tarralla. Ruostumatonta terästä.

39 €

Ripustin-1 A01

Kiinnitys akksipuoleisella 3M -tarralla. Ruostumatonta terästä.

16 €

Talonrakennus pandemian keskellä

 

Miten pandemia vaikutti rakentamiseen? Mitä erityisiä haasteita kohtasitte?
- Pandemian aikana tiettyjen rakennusmateriaalien kysyntä kasvoi, kun samalla niiden tuotannossa ja toimituksessa ilmeni katkoksia ja ongelmia. Tämä pidensi toimitusaikoja ja heikensi tiettyjen materiaalien saatavuutta. Meidän projektiimme tämä vaikutti niin, että tietyt työvaiheet viivästyivät ja kustannukset kasvoivat. Selvisimme kuitenkin suhteellisen vähällä!

 

Miten tasapainotitte tarpeenne ja toiveenne talon designin ja sisustuksen sekä ilmenneiden taloudellisten haasteiden suhteen?
- Tasapainon saavuttaminen oli ensimmäinen asia prioriteettiemme määrittelyssä. Teimme perusteellisen arvioinnin siitä, mitä unelmakotimme ehdottomasti vaatisi ja mikä olisi enemmänkin vain toiveiden toteuttamista. Oivalsimme, että haluamamme tunnelma ja elämäntapa vaatii erityisesti tiettyjä toiminnallisuuksia ja sisustusdetaljeja.

Pidimme menojamme koko ajan silmällä ja sopeuduimme tilanteeseen. Jos huomasimme, että jotakin toivetta ei voitu sisällyttää budjettiimme, olimme valmiita priorisoimaan tärkeimmät elementit ja siirtämään tiettyjä yksityiskohtia myöhemmäksi projektissa.

Samaan aikaan meille oli tärkeää, ettemme tekisi liikaa kompromisseja unelmiemme ja visiomme suhteen. Totesimme, että joihinkin asioihin kannattaa panostaa, vaikka se edellyttäisi kurinalaista rahankäyttöä muilla osa-alueilla.

Säästövinkkejä

 

Käsirahaa varten säästäminen on monille vaikeaa. Etenkin nyt inflaation jyllätessä, tässä maailmantilanteessa. Mitä säästövinkkejä antaisit niille, jotka haaveilevat omasta asunnosta?
- Laadi selkeä ja yksityiskohtainen säästöbudjetti, joka sisältää käsirahatavoitteen. Erittele menot, jotka ovat pienennettävissä tai kokonaan poistettavissa, jotta saat rahaa säästöön. Katso elämäntyyliäsi kriittisesti ja mieti, onko sinulla menoja, joita voisit karsia. Voit ehkä tinkiä esimerkiksi ravintoloissa syömisestä tai erilaisista jatkuvista tilauksista. Myy tavarat, joita et enää tarvitse. Voit laittaa kaikki lisätulot suoraan säästöön.

Käsirahan säästäminen voi kestää pitkään, joten ole kärsivällinen ja tee kurinalainen säästöstrategia. Houkutus käyttää rahaa muuhun voi olla suuri – pidä tavoite siis aina mielessä.

Kotini: Mohammed & Alexandra

Saavutitte miljoonan kruunun tavoitteen jo jokin aika sitten. Teillä on unelmien kotinne ja perhe. Mitä seuraavaksi? Mistä vielä haaveilette?
- Nyt kun tavoitteet ja unelmakoti ja perhe ovat totta, seuraavaksi tarkoitus on asettaa uusia haaveita ja tavoitteita niin yksilö- kuin perhetasollakin. Ja ehkä vain istahtaa hetkeksi paikalleen nauttimaan elämästä? Sepä olisikin, mutta kun olemme luonteeltamme sellaisia, että haluamme koko ajan tutkia uutta ja kehittyä.

Lisää inspiraatiota

Svedbergs -kylpyhuone

Valitettavasti Internet Explorer ei ole tuettu verkkoselain. Kokeilethan sivustoamme uudemman kerran jonkin toisen internetselaimen kautta.