Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä tarjotaksemme sinulle mahdollisimman käyttäjäystävällisen kokemuksen. Jatkamalla selaamista hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoa yhteystietojen käsittelystä katso meidän tietosuojakäytäntömme.

Kaikki alkoi muotoillusta maitotonkasta 1920

Rakastamme kylpyhuoneita. Haasteena kylpyhuoneiden valmistuksessa on yhdistää pienissä tiloissa korkeatasoinen muotoilu käytännöllisyyteen ja toimivuuteen. Ja kaiken lisäksi ympäristössä, joka päivittäin joutuu veden, kosteuden ja lämpötilanvaihteluiden armoille. Mutta tarinamme ei alkanut tällä tavoin.

Holger sai idean

Kun nuori Holger Svedberg perusti yrityksen 1920, valmistimme maitotonkkia. Kylläkin parhaita mahdollisia, mutta siihen loppuvatkin yhtäläisyydet kylpyhuonekalusteiden kanssa. Lukuun ottamatta pientä yksityiskohtaa. Pelti, jota hän valmisti taiteen kaikkien sääntöjen mukaisesti omassa peltisepänverstaassaan.

Valikoimassamme on useita kylpyhuonekaappeja, jotka ovat saaneet inspiraation kaiken mullistaneesta kylpyhuoneesta vuonna 1962.

Käsityön tunne elää yhä

Vielä tänäänkin, lähes sata vuotta perustamisen jälkeen, on peltisepänverstas tärkeässä roolissa tuotannossamme. Käsityöläisyyden tunne on yhä elossa. Taidot, jotka ovat periytyneet sukupolvelta toiselle ja sovitettu moderneihin valmistusmenetelmiin. Valmistamme edelleen paljon käsityönä, kaiken tarkasti ja ammattiylpeydellä. Sillä niin on tehty aina.

Kaappi, josta tuli esikuva

Ajan myötä Holgerin pojat varttuivat aikuisiksi. Elettiin aikaa sodan jälkeen ja usko tulevaisuuteen oli vahva. Veljekset näkivät uusia mahdollisuuksia ympärillään, myös peltisepänverstaassa. Suuren innostuksen vallassa he alkoivat testata mitä muuta pellistä voisi valmistaa. Tuloksena oli aivan uudentyyppinen kylpyhuonekaappi sisäänrakennetulla valaisimella. Tästä huikeasta uutuudesta tuli pian tyyli-ikoni, joka kuului jokaiseen moderniin kylpyhuoneeseen.


Veljekset uranuurtajina

Vuosi oli 1962. Suureen suosioon nousseen peilikaapin ansiosta kylpyhuoneisiin suhtauduttiin nyt vakavasti. Yhtäkkiä anonyymistä salapaikasta oli tullut huone, joka mahdollistaa sisustuksen, designin ja rentoutumisen. Svedbergsin veljekset halusivat haastaa perinteisen ajattelutavan jatkossakin. Pian rakennettiin suuri puusepänverstas ja esiteltiin ensimmäiset kylpyhuonekalusteet.

DK, muotoilu Morten Voss ja Stinne Knudsen.