Kaikki alkoi muotoillusta maitotonkasta 1920

Rakastamme kylpyhuoneita. Haasteena kylpyhuoneiden valmistuksessa on yhdistää pienissä tiloissa korkeatasoinen muotoilu käytännöllisyyteen ja toimivuuteen. Ja kaiken lisäksi ympäristössä, joka päivittäin joutuu veden, kosteuden ja lämpötilanvaihteluiden armoille. Mutta tarinamme ei alkanut tällä tavoin.

Holger sai idean

Kun nuori Holger Svedberg perusti yrityksen 1920, valmistimme maitotonkkia. Kylläkin parhaita mahdollisia, mutta siihen loppuvatkin yhtäläisyydet kylpyhuonekalusteiden kanssa. Lukuun ottamatta pientä yksityiskohtaa. Se oli pelti, jota hän valmisti taiteen kaikkien sääntöjen mukaisesti omassa peltisepänverstaassaan.

Kappi, josta tuli esikuva

Ajan myötä Holgerin pojat varttuivat aikuisiksi. Elettiin aikaa sodan jälkeen ja usko tulevaisuuteen oli vahva. Veljekset näkivät uusia mahdollisuuksia ympärillään, myös peltisepänverstaassa. Suuren innostuksen vallassa he alkoivat testata mitä muuta pellistä voisi valmistaa. Tuloksena oli aivan uudentyyppinen kylpyhuonekaappi sisäänrakennetulla valaisimella. Tästä huikeasta uutuudesta tuli pian tyyli-ikoni, joka kuului jokaiseen moderniin kylpyhuoneeseen.

Veljekset uranuurtajina

Vuosi oli 1962. Suureen suosioon nousseen peilikaapin ansiosta kylpyhuoneisiin suhtauduttiin nyt vakavasti. Yhtäkkiä anonyymistä salapaikasta oli tullut huone, joka mahdollisti sisustuksen, designin ja rentoutumisen. Svedbergsin veljekset halusivat haastaa perinteisen ajattelutavan jatkossakin. Pian rakennettiin suuri puusepänverstas ja esiteltiin ensimmäiset kylpyhuonekalusteet.

Valikoimassamme on useita kylpyhuoneen kaappeja, jotka ovat saaneet vaikutteita kaapista, joka mullisti kylpyhuoneen vuonnat 1962.
Valikoimassamme on useita kylpyhuoneen kaappeja, jotka ovat saaneet vaikutteita kaapista, joka mullisti kylpyhuoneen vuonnat 1962.
DK, design: Morten Voss ja Stinne Knudsen.
DK, design: Morten Voss ja Stinne Knudsen.

Käsityöläisyyden perinne elää yhä

Vielä tänäänkin, sata vuotta perustamisen jälkeen, peltisepänverstas on edelleen tärkeä osa tuotantoamme. Kuten myös käsityöläisyyden perinne. Taidot, jotka ovat periytyneet sukupolvelta toiselle ja sovitettu moderneihin valmistusmenetelmiin. Valmistamme edelleen paljon käsityönä, kaiken tarkasti ja ammattiylpeydellä. Sillä niin on tehty aina.

Svedbergs -kylpyhuone

Valitettavasti Internet Explorer ei ole tuettu verkkoselain. Kokeilethan sivustoamme uudemman kerran jonkin toisen internetselaimen kautta.