Ylläpito ja hoito-ohjeet

Kylpyhuonekalusteet

  • Yleistä:

   Svedbergsin puukalusteet koostuvat pääasiassa kosteudenkestävästä lastulevystä, MDF:stä tai massiivipuusta. Svedbergsin metalliset kalusteet on valmistettu pääasiassa jauhemaalatusta ja kuumasinkitystä metallista. Pintakäsittelyssä on useita eri vaiheita, joiden tarkoituksena on säilyttää kalusteen pinnoite ja varmistaa tuotteen pitkä elinikä. Vesi tulee kuitenkin pyyhkiä pinnalta mahdollisimman nopeasti kuivalla rievulla. Näin minimoidaan esimerkiksi veden tunkeutumisriski liitoksiin.

   Hoito-ohjeet:

   Puhdistukseen tarvitaan kostea riepu ja mahdollisesti hieman mietoa puhdistusainetta. Älä käytä hankausjauheita tai muita aineita, joissa on hiovia aineksia, happoja tai ammoniakkia.

Pesualtaat

  • Posliinin tummuneet kohdat on parasta käsitellä sitruuna- tai viinihapolla ja huuhtoa happo sen jälkeen huolellisesti pois. Sen sijaan posliinin kalkkiläiskiin voi käyttää talousetikkaa, joka lämmitetään 50 asteiseksi. Hankaa sillä kalkkiläiskää. Anna vaikuttaa. Toista käsittely tarvittaessa.

  • Säännölliseen puhtaanapitoon suosittelemme käyttämään hankaamattomia puhdistusaineita, mietoja astianpesuaineita tai kiiltäviin pintoihin tarkoitettuja puhdistusaineita.

   Aina käytön jälkeen sisäpinta on huuhdeltava vedellä ja puhdistettava puuvillakankaalla.

   Suosittelemme käsittelemään tuotepintaa luonnollisella vahalla (esim. mehiläisvahalla) kerran kuukaudessa sen ulkonäön säilyttämiseksi.

   Pinttynyttä likaa (rasva-, öljy-, maali-, muste- tai hometahrat) on poistettava lämpimällä vedellä ja miedolla pesuaineella tai saippuavedellä.

   Älä käsittele pintaa hankaavilla puhdistusaineilla. Jos puhdistusaine tuntuu olevan liian karhea sormien välistä puristettuna, sillä ei saa käsitellä kiiltävää pintaa.

   Pieniä naarmuja voidaan poistaa kiillotustahnalla.

   Kalkkia poistetaan etikkaliuoksen avulla.

  • Säännölliseen puhtaanapitoon suosittelemme käyttämään hankaamattomia puhdistusaineita tai mietoja astianpesuaineita.

   Aina käytön jälkeen sisäpinta on huuhdeltava vedellä ja puhdistettava puuvillakankaalla.

   Pinttyneitä tahroja (rasva, öljy, maali, muste tai home) voidaan poistaa miedolla pesumaidolla. Pinnan hienopuhdistus voi vaatia jonkin verran ponnistelua. HUOM: KÄYTÄ HANKAAVIA PUHDISTUSAINEITA HYVIN VAROVASTI.

   Suosittelemme pyyhkimään tuotteen pinnan ihoöljyllä (vauvaöljyllä) heti asennuksen jälkeen ja sitten kerran kuukaudessa.

   Pinttynyttä likaa on poistettava lämpimällä vedellä ja miedolla pesuaineella tai saippuavedellä.

   Naarmuja on käsiteltävä ensin karhealla pesusienellä ja sitten pyyhkäistävä ihoöljyllä. Kalkkia poistetaan etikkaliuoksen avulla.

  • Puhdista jokapäiväiset käytön jäljet heti puhdistusliinalla ja saippuavedellä. Ethän koskaan käytä pesualtaassa petroolipohjaisia aineita, kuten bensiiniä tai voiteluaineita, sillä ne voivat vahingoittaa solid surfacesta valmistettua tuotetta.

   AINOASTAAN VALKOISILLE PINNOILLE: Jos tahra on kuivunut, puhdistukseen saattaa tarvita hankaavaa puhdistusainetta, kuten cif tai jif. Puhdistusaineet, jotka sisältävät 5% valkaisuaineita, ovat erityisen hyviä pitämään valkoiset pinnat tahrattomina.

  • Jotta uusi pesuallas säilyisi mahdollisimman kauan hyvänä, suosittelemme jatkuvaa puhtaanapitoa. Jottei pintaan kerry kalkkitahroja, käytön jälkeen pinta tulee kuivata. Päivittäiseen puhtaanapitoon voi käyttää mietoa tiskiainetta, saippuaa tms. Kuivaa lopuksi kuivalla, pehmeällä liinalla.

   • Hankaavia puhdistusaineita.
   • Hankaavia materiaaleja, kuten teräsvillaa tai vastaavaa, joka voi tehdä jopa ruosteläikkiä pintaan.
   • Syövyttäviä happoja ja kemikaalisia puhdistusaineita (kuten Vanish), jotka voivat vaikuttaa pinnan väriin.
   • Vahvoja mineraalihappoja tai tiettyjä luonnollisia happoja sisältäviä liuottimia, jotka voivat aiheuttaa ruostumattoman pinnan ruostumista.
   • Klooria sisältäviä pesuaineita.

   Kaikki ruostumattomat terästuotteet, kuten PVD -pinnoitetutkin tuotteet, saavat ajan saatossa käytössä tulevista jäljistä kauniin patinan pintaansa.

Tasot

  • Käytä päivittäiseen puhdistukseen vedellä ja miedolla pesuaineella kostutettua pesusientä. Pinttyneet tahrat voidaan poistaa hankaavalla puhdistusaineella (kuten hankausnesteellä). Rasva, lakka ja vaha voidaan poistaa liuottimilla (asetoni, yleisliuottimet, tärpätti jne.).

  • Laminaattipinnat on puhdistettava säännöllisesti vedellä ja astianpesuaineella. Teksturoiduilla laminaattipinnoilla olevat hankalammat tahrat voi poistaa pehmeällä nailonharjalla. Älä puhdista laminaattipintaa koskaan hankaavilla puhdistusaineilla, kuten hankausjauheella, teräsvillalla tai nailonsienellä, koska ne voivat naarmuttaa pintaa.

Pesuallashana

  • Lika, kalkki ja kerrostumat on helpointa poistaa saippualla ja vedellä. Huuhtele puhtaaksi ja kuivaa rievulla tai froteepyyhkeellä. Älä käytä hankausaineita, muita hiovia aineksia, happoja tai ammoniakkia sisältäviä aineita. Pinttynyt lika on suositeltavaa poistaa tensidejä ja sitruunahappoa sisältävällä puhdistusaineella.

Peilit

  • Lasin puhdistus tehdään kylpyhuoneisiin tai vastaaviin tiloihin tarkoitetuilla puhdistustuotteilla. Pintojen kuivaus tehdään froteepyyhkeellä tai muilla pehmeillä materiaaleilla. Älä käytä hankausaineita tai muita hiovia aineksia sisältäviä aineita sillä ne voivat naarmuttaa lasipintaa.

Kylpyammeet

  • Yleistä:

   Svedbergs emaliamme koostuu pääasiassa emaloidusta pellistä, jauhemaalatusta lämpögalvanoidusta pellistä/alumiiniprofiileista. Pintakäsittely koostuu useasta eri prosessista, joiden tarkoituksena on säilyttää kylpyammeen pinnoite ja varmistaa tuotteen pitkä elinikä. 

   Hoito-ohjeet:

   Svedbergs ammeen puhdistus on helppoa. Tarvitset vain kostean rievun ja mahdollisesti vähän tavallista puhdistusainetta. Älä käytä hankausaineita, muita hiovia aineksia, happoja tai ammoniakkia sisältäviä aineita. Värjäymät on suositeltavaa poistaa tensidejä ja sitruunahappoa sisältävällä puhdistusaineella, joka huuhdellaan lopuksi huolellisesti pois. Kalkkiläiskät on helpoin poistaa talousetikalla, joka lämmitetään 50-asteiseksi. Hankaa sillä kalkkiläiskää ja anna vaikuttaa. Toista käsittely tarvittaessa. Pinnat kuivataan froteepyyhkeellä tai muulla pehmeällä materiaalilla.

  • Yleistä:

   Yksi akryyli-/lucite-ammeidemme hyvistä puolista on, että ne ovat kestäviä ja helposti puhdistettavia. Materiaali on myös erittäin muotoutuvaa. Sen ansiosta voimme tarjota paljon erilaisia malleja, niin vapaasti seisovia kuin kulmaan sijoitettavia kylpyammeita.

   Hoito-Ohjeet:

   Huomaa, että ammeessa ei saa olla jatkuvasti vettä, vaan se tyhjennetään jokaisen kylvyn jälkeen, eli minkäänlaista veden kemikaalikäsittelyä ei tarvita.

   Noudata seuraavia ohjeita, niin pidät ammeesi hyvässä kunnossa useita vuosia:

   • Amme täytyy huuhdella joka käytön jälkeen puhtaalla vedellä tai vedellä ja nestemäisellä puhdistusaineella (ilman alkoholia ja ammoniakkia) ettei pinta vahingoitu. Tästä tulee huolehtia välittömästi käytön jälkeen, kun ammeen pinta on vielä lämmin. Näin voidaan helpommin irrottaa liukenemattomat saippua-, rasva- ja likajäämät, jotka muuten kovettuvat ammeen pintaan.
   • Alueilla, joissa vesi on kovaa, muodostuu kalkkijäämiä. Ne poistetaan kylvyn jälkeen pehmeällä sienellä ja lämpimään veteen sekoitetulla nestemäisellä tiskiaineella. Huuhtele lopuksi huolellisesti kylmällä vedellä.
   • Pohjaventtiili puhdistetaan tarpeen mukaan mahdollisesta liasta.

Suihkut

  • Yleistä:

   Svedbergs suihkut valmistetaan pääasiassa epoksilakatuista / luonnonanodisoiduista alumiiniprofiileista ja karkaistusta turvalasista. Pintakäsittely koostuu useasta eri prosessista, joiden tarkoituksena on säilyttää kalusteen pinnoite ja varmistaa tuotteen pitkä elinikä.

   Hoito-ohjeet:

   Svedbergs suihkujen puhdistus on helppoa. Tarvitset vain kostean rievun ja mahdollisesti vähän tavallista puhdistusainetta. Suihkun lasiseinät puhdistetaan kylpyhuoneeseen tarkoitetulla tai muulla tarkoitukseen soveltuvalla puhdistustuotteella. Pinnat kuivataan froteepyyhkeellä tai muulla pehmeällä materiaalilla.

   Älä käytä hankausaineita, muita hiovia aineksia, happoja tai ammoniakkia sisältäviä aineita. 

   Värjäymät on suositeltavaa poistaa tensidejä ja sitruunahappoa sisältävällä puhdistusaineella, joka huuhdellaan lopuksi huolellisesti pois. Kalkkiläiskät on helpoin poistaa talousetikalla, joka lämmitetään 50-asteiseksi. Hankaa sillä kalkkiläiskää ja anna vaikuttaa. Toista käsittely tarvittaessa.

   Silkkipainettu lasi:

   Lasi tulee aina asentaa painettu kuvio ulospäin suihkutilasta. Puhdista ulkopuoli haalealla vedellä ja miedolla tiskiaineella. Älä käytä tuotteita, jotka tekevät lasin pintaan suojakalvon, sillä sellainen puhdistusaine saattaa tehdä silkkipainetusta kuviosta läikikkään ja kalvo saattaa heuttaa ajansaatossa lasissa olevan kuvion haalistumista.

    

Pyyhekuivaimet

  • Yleistä:

   Svedbergsin pyyhekuivaimia on saatavana erilaisilla pintakäsittelyillä: kromattuina, jauhemaalattuina, ruostumattoman kiiltävinä ja PVD-pinnoituksella. Niiden säännöllinen puhdistus on tärkeää. Pyyhekuivaimen viimeistely säilyy hyvänä, kun noudatat muutamaa yksinkertaista sääntöä.

   Hoito-ohjeet:

   Sulje pyyhekuivain puhdistuksen ajaksi. Puhdista tuote kuivalla tai kostealla liinalla. Käytä ainoastaan pieni määrä mietoa puhdistusainetta joka ei sisällä liuotinaineita tai hankaavia ainesosia. Kromatuille, värjätyille tai metallipinnoille ei tule käyttää hankausaineita, muita hiovia aineita, happoja tai ammoniakkia sisältäviä aineita.

   Turvaohjeet:

   EN 60335-2-43: Tuotetta voivat käyttää yli 8-vuotiaat lapset tai henkilöt joilla on rajoittunut psyykkinen tai fyysinen suorituskyky vain jos he ovat sellaisen henkilön vastuulla, joka osaa käyttää tuotetta ja ymmärtää turvallisuusriskit. Lapset eivät saa leikkiä tuotteella. Lapset eivät saa suorittaa tuotteen puhdistus- ja huoltotöitä ilman aikuisen valvontaa.

   Älä käytä tuotetta jos:

   • Johto tai pistoke on vahingoittunut!
   • Tuote on pudonnut lattialle tai muutoin vahingoittunut!

   Älä koske sähkökomponentteihin. Mikäli ongelmia ilmenee, ota yhteyttä toimittajaan tai ammattitaitoiseen sähköasentajaan. Jos virtajohto vahingoittuu, se pitää vaihtaa valmistajan, valmistajan ilmoittaman korjausliikkeen tai vastaavan pätevän henkilön toimesta.

WC

  • Yleistä:

   Posliini on eräs helppohoitoisimmista materiaaleista, mutta senkin kanssa on hyvä huomioida muutama asia. Pintakäsittely koostuu useasta eri prosessista, joiden tarkoituksena on pitää tuotteen pinnoite hyvänä ja varmistaa tuotteen pitkä käyttöikä. 

   Hoito-ohjeet:

   Puhdista WC-istuin säännöllisesti, noin kerran viikossa, jotta lika ja kalkki eivät pääse pinttymään. Käytä kosteaa liinaa, jota on kostutettu hieman tavallisella puhdistusaineella. Vältä hankausnesteiden ja muiden hankaavia aineita, happoja, klooria tai ammoniakkia sisältävien aineiden käyttöä.

   Posliini:

   Värjäymät on suositeltavaa poistaa tensidejä ja sitruunahappoa sisältävällä puhdistusaineella, joka huuhdellaan lopuksi huolellisesti pois. Kalkkiläiskät on helpoin poistaa talousetikalla, joka lämmitetään 50-asteiseksi. Hankaa sillä kalkkiläiskää ja anna vaikuttaa. Toista käsittely tarvittaessa. Pinnat kuivataan froteepyyhkeellä tai muulla pehmeällä materiaalilla.

  • Älä suihkuta puhdistusainetta suoraan huuhtelupainikkeeseen tai istuimen saranaan. Käytä pyyhkimiseen pehmeää liinaa, jota on kostutettu hieman tavallisella puhdistusaineella. Kuivaa istuin sen jälkeen puhtaalla liinalla. Irrota istuin tai jätä se ylös aina, kun puhdistat WC:n sisäosia puhdistusaineella, sillä aineet voivat vahingoittaa istuinta. 

   Jos WC-istuinkansi sulkeutuu vaimennetusti, älä työnnä istuinta alas käsin. Se voi vahingoittaa mekanismia. Älä seiso äläkä istu istuinkannella. 

   Svedbergs ei ole vastuussa virheellisestä kunnossapidosta tai käsittelystä aiheutuvista tuotevioista.

Svedbergs -kylpyhuone

Valitettavasti Internet Explorer ei ole tuettu verkkoselain. Kokeilethan sivustoamme uudemman kerran jonkin toisen internetselaimen kautta.